Trouwen in Toscane - Firana

Tips voor een lang en geslaagd huwelijk

Posted on

‘En ze leefden nog lang en gelukkig’, staat er na een trouwpartij vaak te lezen op de laatste bladzijde van een sprookjesboek. Maar hoe vergroot je jouw kansen op zo’n geslaagd huwelijk?

 

1. Geniet van elkaar

Zo simpel is het. Als jullie elkaar graag horen praten en graag bij elkaar zijn, kan er eigenlijk weinig mislopen.

 

2. Maak geslaagde ruzie

Als twee mensen samenleven, zullen er op een bepaald moment discussies zijn. Een ruzie die jullie als koppel sterker maakt, is er een met de juiste woorden. Spreek over ‘we’ en ‘ons’ in plaats van ‘ik’ en ‘mijn’. Zo laat je blijken dat jullie een team zijn.

 

3. Schenk en aanvaard vergiffenis

Je hoeft elkaars fouten niet te vergeten, maar wel te vergeven. Maar de eerste stap, de verontschuldiging, moet van diegene die een fout heeft gemaakt zetten.

 

4. Zet je in op lange termijn

Er zijn maar twee opties als het op een huwelijk aankomt. Je gaat ervoor of past. In dit geval mag je niet twijfelen.

 

5. Praat positief over elkaar

Gelukkige koppels hebben een relatie waar respect, affectie, en inlevingsvermogen een hoofdrol spelen. Stabiele koppels counteren tijdens een ruzie een slechte opmerking met vijf positieve commentaren.

 

6. Leer om samen te groeien

Goede koppels evolueren samen. Zo kunnen man- en vrouwlief op een bepaald punt in hun leven opnieuw gaan studeren. Of als een van beiden een nieuwe hobby probeert, is de ander blij in zijn of haar plaats en steunt hij de partner volledig. Dat creëert een sterkere band.

 

7. Blijf op date gaan

Uit een onderzoek blijkt dat je in een huwelijk voldoende tijd moet uitrekken om met elkaar op date te gaan, net als in het begin van de relatie. Zo blijft de vonk branden.

 

8. Verras elkaar af en toe

Je moet elkaar af en toe  verrassen. Houd de geschenken alvast heel persoonlijk en creatief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *